Demre olarak da bilinen Mira, Türkiye’de zengin mirasıyla ün kazanmış önemli bir antik kenttir. Bir dağın yamaçlarında yer alan Mira, Demre ovasının çarpıcı doğasıyla çevrilidir.

Şehir, ünlü kaya mezarlarının yanındaki bir tepenin üzerinde kurulmuş ve zamanla genişleyerek yamaçtan aşağıya doğru uzanmıştır. Likya’nın altı önemli kentinden biriydi ve Orta Çağ’da hatırı sayılır bir öneme sahipti. Kaya mezarları ve basılmış sikkelerden elde edilen kanıtlar, kentin çağımızdan önce, muhtemelen MÖ 5. yüzyılda var olduğunu gösterdiğinden, tarihi antik çağlara kadar uzanmaktadır.

Mira’yı (Demre) ziyaret ederek Türkiye’nin zengin tarihi mirasını yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Antik ustalar tarafından yapılmış gerçek sanat eserleri olan kaya mezarları da dahil olmak üzere eşsiz mimarinin tadını çıkarabilirsiniz. Güzel doğası ve tarihi yerleriyle çevrili Mira (Demre), dünyanın dört bir yanından gelen turistleri kendine çekmekte ve zamanda geriye doğru heyecan verici bir yolculuk sunmaktadır.